SUMMARY OF THE PROJECT ERASMUS + IN ITALY

 

The school Ave Maria Albolote (Granada, Spain) takes part in an international project Erasmus + that promotes the habits of healthy life under the title "Healthy Citizens for to Healthy Future".

The project has a duration of 24 months in that there take part students of Spain, Italy, Lithuania, Turkey and Poland.

The fundamental task that we have carried out in Italy, has been started of a Master Chef in that the young students have cooked and elaborated diverse typical recipes of his countries, always bearing in mind that these had to be healthy food.

In case of Spain, the presented plates were: "remojón, custard, tortilla of potatoes and soup of maimones ".

During this week in Italy, there have been valued the works that before the students have done in his countries and the level of English (presentations about the importance of a healthy food and physical exercise, preparation of local dishes, production of recipes …). It has been fundamental the teamwork that students have realized and the way in which they have shared it with the rest of countries.

Without a doubt, we are reaching one of the principal aims proposed in the project: that the students learn to elaborate and value different dishes to combat an unhealthy food.

 

RESUMEN PROYECTO ERASMUS + EN ITALIA

 

El colegio Ave María de Albolote (Granada, Spain) participa en un proyecto internacional Erasmus + que promueve los hábitos de vida saludable bajo el título “Healthy Citizens for a Healthy Future”

El proyecto tiene una duración de 24 meses en el que participan estudiantes de España, Italia, Lituania, Turquía y Polonia.

La tarea fundamental que hemos llevado a cabo en Italia, ha sido puesta en marcha de un Master Chef en la que los jóvenes han cocinado y elaborado diversas recetas típicas de sus países, siempre teniendo en cuenta que éstos debían ser alimentos saludables.

En el caso de España, los platos presentados fueron: “remojón, natillas, tortilla de patatas y sopa de maimones”.

Durante esa semana en Italia, se han valorado los trabajos que previamente los estudiantes han hecho en sus países y el nivel de inglés (presentaciones sobre la importancia de una buena alimentación y ejercicio físico, preparación de platos típicos, elaboración de recetas…). Ha sido fundamental el trabajo en equipo que han realizado los estudiantes y la manera en que lo han compartido con el resto de países.

Sin duda, estamos alcanzando uno de los principales objetivos propuestos en el proyecto: que los estudiantes aprendan a elaborar y valorar diferentes platos para combatir una mala alimentación.